Graushaarden

Glen Dimplex: uniek en innovatief

Glen Dimplex Benelux is gevestigd in Heerenveen, Nederland, en heeft diverse merken onder haar hoede, waaronder Faber, Dimplex, Carmen, Stoves, Belling, Morphy Richards en Xpelair.


Al ruim 175 jaar is Faber een gevestigde naam binnen de haardenbranche met een uitgebreid assortiment in zowel gas- als elektrische haarden. Diverse unieke uitvingen van Faber worden nu als dé standaard gezien in de internationale markt; unieke innovaties om samen warmte en vuur optimaal te beleven en te voelen. Wij maken de wensen om van vuur te genieten waar, of dit nu in een werkomgeving, appartement of vakantiewoning is. Vuur brengt gezelligheid en verbindt: there’s so much to tell…


Dimplex werkt al ruim 70 jaar aan elektrische (sfeer)verwarming en is inmiddels uitgegroeid tot marktleider in elektrische verwarming. Er wordt continue gewerkt aan (slimme) elektrische verwarming en verschillende duurzame oplossingen. Het patent op de Opti-myst® techniek is in handen van Dimplex en kenmerkt zich door een realistisch vlambeeld zonder warmte en vuur, maar met watermist en licht. Naast het ruime assortiment aan elektrische haarden, werkt Dimplex ook met convectoren en totaal verwarmingssystemen voor in huis.


Begonnen met de bekende krulset en inmiddels uitgegroeid tot een volwaardig merk met diverse hairstyling – en beautyproducten. Sinds de jaren ’60 is Carmen een bekend merk binnen de kapsel en beauty industrie. Met een ruim assortiment aan föhns, stijltangen, krultangen, föhnborstels en beautyproducten is er voor iedere gewenste stijl een product van Carmen.


Binnen de huishoudelijke apparatuur voert Glen Dimplex Benelux de merken Stoves, Belling en Morphy Richards. Stoves en Belling zijn hoogwaardige kwaliteitsfornuizen voor iedereen die graag kookt. De fornuizen verschillen van kleur en formaat, zodat er voor iedereen een favoriet bij zit. Morphy Richards levert accessoires voor in de keuken met oog voor detail en slimme technieken.